Beste refinansiering av lån– ta grep om privatøkonomien

Det finnes et hav av muligheter for å søke om lån i dag, og mange finner seg selv i en situasjon der man har tatt opp lån hos flere forskjellige banker. Da er det fort gjort at man mister kontrollen, eller har lite penger til overs når månedens regninger er betalt. Refinansiering vil ofte være redningen i en slik situasjon. På www.remember.no og Refinansiering.club kan man lese mer om refinansiering.

Refinansiering betyr at man søker om et helt nytt lån som er stort nok til å dekke den nåværende gjelden. På den måten kan man samle alle de dyre forbrukslånene til ett, og det vil være første steg for å ta kontroll over privatøkonomien sin. De fleste velger å refinansiere uten sikkerhet, som betyr at man slipper å pantsette boligen sin. Dette vil være veldig praktisk for mange.

Gunstigere vilkår

Det finnes mange fordeler ved å refinansiere uten sikkerhet, og ett av dem er at man kan få lavere renter og bedre vilkår på den nye låneavtalen sin. Hvert smålån man har kommer med sine egne rentesatser og gebyrer, noe som gjør at det kan ta lang tid å bli gjeldfri. Det er lurt å sjekke tilbud hos flere ulike banker, slik at man sparer mest mulig penger.

Det kan være et stort spenn i rentesatsene til de ulike bankene, og det lønner seg å være tålmodig. Finner man et lån med gode renter, kan man spare tusenvis av kroner i året på lånets totalbeløp. Det er viktig å sjekke faktorer som etableringsgebyr og termingebyr, for her kan det være store forskjeller fra bank til bank. Da kan man spare ytterligere på dette området.

Kredittvurdering

Alle som ønsker å refinansiere, må gjennom en kredittvurdering. Denne kan få stor betydning for hvilke renter banken kan tilby, og man burde sjekke om det finnes områder man kan forbedre. Faktorer som er spesielt viktig for banken er inntekt, jobbstatus og betalingshistorikk. Siden man låner uten sikkerhet, må banken være sikker på at man har god nok betjeningsevne slik at de får pengene sine tilbake.

Man får tildelt en kredittscore når man blir kredittvurdert, og dette er som oftest et nummer mellom 0 og 100. Her bør man få en score på minst 30 for å ha en sjanse til å få innvilget lånet man ønsker. Det er viktig for banken at låntaker har en fast jobb, og at man ikke har mer utgifter i måneden enn at man klarer å betjene det nye lånet.

Bedre kontroll på økonomien

Det er mange som opplever at gjelden kommer ut av kontroll, spesielt om man må betjene mange ulike lån. Det vil ofte være mye administrasjonsarbeid når det dukker opp et stort antall fakturaer i postkassen hver måned, og da vil sjansen for å glemme å betale være større. Dette kan raskt resultere i sure inkassokrav og betalingsanmerkninger. I et slikt tilfelle vil det være vanskelig å få innvilget lån.

Ved å søke om refinansieringslån uten sikkerhet før det har nådd så langt, vil man ha gode sjanser for å få kontroll på økonomien sin. Når man bare trenger å konsentrere seg om ett lån, vil man ikke lenger oppleve skuffer som er stappfulle av regninger. Man vil få en mye bedre kontroll på fakturaer, og betjeningsevnen vil bedre seg betraktelig. Det vil gi stor motivasjon for de fleste.

Bli raskere gjeldfri

Når man har lån hos mange forskjellige banker, kan veien til å bli gjeldfri kjennes veldig lang. Ofte klarer man ikke å betale så mye i avdrag hver måned siden man skal betjene så mange ulike avdrag, og da vil gjelden minke veldig sakte. Ved å refinansiere kan man sette opp en mye gunstigere nedbetalingsplan som vil bedre utsiktene til å bli gjeldfri betraktelig.

Når man har fått betalt ut den gamle gjelden og sitter igjen med bare ett avdrag å betale hver måned, vil man ha mer penger til overs. Dette gjør at man kan velge en høyere sum på avdraget til det nye lånet. På den måten vil det ta kortere tid å betale ned på gjelden sin, og man vil få stor motivasjon av å se gjelden minke jevnt.

Velg lang nedbetalingstid

  • Banken tar på seg arbeidet med å betale ut gjelden for låntaker
  • Mange banker krever at låntaker er minst 25 år 

Det kan være veldig fristende å velge en lang nedbetalingstid på lånet, fordi den månedlige kostnaden da vil bli mindre. Dette vil gjøre at totalkostnaden på lånet blir unødvendig mye høyere, og man burde derfor velge den korteste nedbetalingstiden man klarer. For å vite hvor mye man maksimalt har råd til å betale, er det lurt å sette opp et budsjett som viser faste utgifter og inntekt.